torsdag 7 januari 2010

Snöpromenad

Sebastian mår bättre idag och ska jobba hemifrån. För att vi båda ska få lite arbetsro tog vi en tur med Alice ner till rastgården där hon kunde springa av sig fritt eller leka med någon hund om vi har tur. Det var en helt underbar promenad med den lätta snön som faller och lagom med kyla. Man tackar ju inte heller nej till lite dagsljus och frisk luft. Alice känner sig mer och mer bekväm i sitt täcke, det tar fem minuter men sedan lossnar stelheten.

I rastgården fick Alice släppa loss och leka med två andra hundar. De andra två verkade mer intresserade av varandra dock så Alice satt blygt kvar på mattes sko. Men när jag började springa runt för att inte Alice skulle frysa kom hon igång lite. Det blir bra att ha en rastgård så nära så hon får träffa och leka med fler hundar.

I övrigt är det tuggben som gäller för Alice, vi vet inte riktigt var tänderna tar vägen men det fattas en antal i munnen på henne. Bästa gissningen nu är väl att de åker ner i magen. Andra saker hon sysselsätter sig med till mattes förtret är att plaska med tassarna i vattenskålen så det blir stora vattenpölar över golvet. Gulligt första gången men nu är det inte lika kul.

I ett försök att utmana Alice mentalt försöker jag lära henne hur man vänder på plastglas i ett försök att hitta godis. Det går sådär, nu leker hon mest runt med platsglaset (lustigt nog med en gris på) och jagar det lika intensivt som tennisbollen. Slutar alltid likadant dock, det rullar in under tv-bänken och kvar sitter en besviken Alice som inte alls kommer in under.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Majsan måste ha varit tidig med sin tandlossning, det var ett tag sen hon tappade dem och alla nya är på plats sedan ett tag tillbaka. Men det kan väl variera lite:) Kul är det iaf att kunna följa syrran på bloggen! Kram syster Majsan m matte

    SvaraRadera
  2. Vi är ju nya på detta så vi är mest glada att det inte är nån fara att tänderna försvinner :) Tyvärr håller vi inte räkningen men det sköter sig nog själv så länge hon får saker att tugga på!

    Roligt att ni följer bloggen! Kram tillbaka från oss alla tre

    SvaraRadera